Höstrutiner och problem med vildkatt

Ärligt talat har vi inte sett så mycket av Bonus under sommaren. Han har helt vänt på dygnet och är ute hela nätterna för att sedan ligga inne och sova på dagarna. Nu när hösten är här ser vi en tendens till att han inne lite mer på nätterna igen. Allrahelst den sista veckan då det regnat en hel del. 
 
Men våra skogspromenader har såklart pågått hela tiden. Han älskar det lika mycket som vi och de bästa stunderna får man därute i det fria med honom.
 
Puss matte!
 
 Trädhäng är ju aldrig fel.
 
 En stunds vila i det mjuka gräset.
 
 Vilken blick! Jaktmood!
 
 Tittut! 
 
Vi har dessvärre fått problem med en halvvild katt. Det är en okastrerad hane som är väldigt mycket runt vår tomt. Bonus är inte särskilt förtjust och tyvärr har de rykt ihop rejält. Den andra katten är väldigt skygg och det går inte att komma den nära. Vi har nu försökt få hjälp av ett katthem som eventuellt kan hjälpa oss att fånga in honom. Vi vill inte att han ska ha det ännu svårare nu när det blir kallare ute. Det är så synd om honom! Han är inte mager så vi tror ändå att någon matar honom men för övrigt ser han tufsig ut och han haltar lite lätt på ett bakben. 
 
Bonus påverkas tyvärr negativ av det här och vi märker att han är orolig och stressad. Vi har försökt annonsera i olika forum för att se om någon saknar katten men tyvärr utan resultat. Väldigt frustrerande för oss alla detta och en mycket svår situation att hantera då det är svårt att sätta känslorna åt sidan. Några tips om vad man kan göra?
 
Den herrelösa katten på vår veranda
fotat genom vårt köksfönster.
 
 Här har han lagt sig för att sova på vår uteplats.
Gör så ont i hjärtat! 💔
 
Hur det än är så måste vi ju tånka på Bonus i första hand men både jag och Björn är ju väldiga djurvänner och vi vill ju inte att katten ska lida. Han gör ju så klart allt för att överleva därute på egen hand. Stackars liten!
 
/Matte
Höst Katt Rutiner
0 kommentarer