Bonus, en familjemedlem och vän

Bonus beter sig olika mot mig och Björn. Han är mer bekväm med att vara nära mig och är nästan alltid vid min sida när han är inne och vaken. Inte så konstigt då jag tillbringat avsevärt mycket mer tid med honom än Björn ända sedan han kom till oss. Det är jag som gett honom mat, gått mest promenader med honom samt gosat och lekt med honom. I en familjegrupp, där alla beter sig olika, behandlar en katt varje familjemedlem utifrån deras beteende och döljer inte sina preferenser.
 
Katter känner tydligt av människors känslor genom syn och lukt. Om vi gör dem nervösa kommer de försöka fly och om de tvingas in i en obekväm situation kan de bli aggressiva genom att fräsa och i värsta fall försvara sig. 
 
Om vi är ledsna kommer de förmodligen att närma sig och erbjuda en gosestund för att  försöka distrahera. Är man uppmärksam på sin katt kan man tydligt se att detta stämmer.
 
Precis som vänskap mellan människor är vänskap mellan katt och människa baserad på antaganden och om de förutsättningarna inte upprätthålls kan bandet bli skört och brytas. Logiskt, inte sant!
 
Vår katt är inte vår underordnade utan vår vän och jämlike!
 
 Fina, fina Bonus 💛
 
Hålla "handen".
 
 Groupie 🤣
 
På yogamattan.
 
 En tupplur på mattes mage är aldrig fel.
 
 Full av bus!
 
Och ingen kan förstå hur fäst man blir vid ett husdjur innan man haft ett. Hade aldrig ens i min vildaste fantasi kunnat tro att jag skulle kunna få en så nära relation med en katt. Helt galet är det!
 
Älskade Bonus!
 
/Matte
Egenheter Katt Kärlek
0 kommentarer