Önskar man kunde förklara...

...för sin katt att man alltid vill honom väl!
 
Vi tar det från början. Bonus har nattsuddat i några veckor och mest legat inne och sovit på dagen. Igår morse när Björn gick upp för att gå till jobbet var Bonus sitt gamla vanliga jag. Trött efter nattens bravader men hungrig, kelig och go. Plus att han drack vatten ur kranen som han brukar. Inga konstigheter!
 
På eftermiddagen vaknade han och var alldeles konstig. Han haltade på höger bakben och var alldeles vinglig och ostadig. Han andning var alldeles för snabb och han kändes varm. Han var inte glad när jag tog vid benet och fräste, morrade och gnällde. 
 
Jag ringde till djursjukhuset i Helsingborg där de tar emot akut och de tyckte vi skulle komma med honom. En bilresa på ungefär 30 min som inte var rolig för Bonus. Han flämtade som en hund och skakade hela vägen. Väldigt stressad med andra ord. Han har åkt bil förut och det har gått bra, så vi har aldrig sett honom sådan.
 
Bonus i bilen...
 
Väl framme och efter nästan en timmes väntan fick vi träffa en veterinär som undersökte honom noga utan att hitta något konstigt. Ingen feber och fina slemhinnor.
 
 Efter en lugnanden spruta blev det rakning
av benet för att se eventuella sår lättare.
 
 Inte mycket till katt när pälsen åker av.
 
Han hade en fästing på tassen (som veterinären bedömde inte kunde vara orsaken) plus ett litet sår mellan två tår. Inte heller relevant att bli så dålig av. Kvällen avslutades med ett blodprov som såg okej ut och vi fick åka hemåt igen och hämta upp smärtstillande på vägen.
 
 Pre blodprov och börjar vakna till liv efter den
lugnande sprutan.
 
 Lilla älsklingen 💛
 
Idag har han varit mer eller mindre som vanligt. Han stödjer på foten och är inte vinglig. Äter, dricker och har varit på lådan. Att han inte haltar kan dessvärre bero på att han är smärtlindrad så vi får inte släppa ut honom på några dagar. De som har utekatt vet att det inte är någon lek! Han ömsom fjäskar och ömsom blänger surt på oss. Vi står inte högt i kurs! 😔
 
Nu hoppas vi på att det inte är något allvarligt och att det snart är full fart på honom igen så att han får vara i sitt rätta element. Skogen!
 
 
/Matte
Katt Sjuk Veterinärbesök
0 kommentarer