Kan man älska sin katt för mycket?

Aldrig i hela mitt liv hade jag kunnat tro att en katt skulle betyda så mycket för mig. Ibland undrar jag på riktigt om det är något fel på mig! Det känns inte riktigt hälsosamt om jag säger så. Bara tanken på att det ska hända Bonus någonting får mig att känna mig illamående. Och rent krasst så är ju sannolikheten väldigt stor att jag kommer att överleva honom, att han går bort före mig 💔Det är den tuffa verkligheten. Jag vågar nog säga att jag tänker på detta dagligen. Och att jag redan gått igenom det en gång gör ju inte saken lättare. Bland det värsta jag varit med om när vi miste vår förra katt, fina Myssli, på hans ettårsdag.
 
Jag och Bonus har ett speciellt band, så är det bara. Visst "det är ju bara en katt" och jag förstår och har lärt mig att när han är extra kärleksfull så är han det med en baktanke. Oftast handlar det såklart om att han är hungrig och vill ha mat.
 
Men så kommer de här stunderna när alla hans grundläggande behov är tillfredsställda och han bara är sådär underbart go och närhetstörstande. När han ser rakt in i mina ögon och det känns som om han ser rakt igenom mig. Eller när han kommer och lägger sig i mitt knä eller tätt intill och lägger en tass runt mitt ben eller arm. Alltså....jag kan inte förklara känslan!
 
Eller när han riktigt "tjatar" om att vi ska gå en promenad i skogen. Och ni ska se glädjen när han förstår att jag kommer att gå med honom. Han kan ta riktiga glädjeskutt! Älskade katt 💓
 
På en av våra alla skogspromenader.
 
 Finns det en stenmur så vill han gå på den.
 
 En annan favorit är att klättra så högt det går
i ett träd. Och gissa om han är smidig!
 
 Är vi i trädgården är han 
oftast med oss hela tiden
och "hjälper till".
 
 En liten vilostund i skogen.
 
 Min ständiga följeslagare i skogen.
 
 Och en av alla tusen mysstunder...
 
 När han ligger tätt intill mitt ben och kramas 
när jag lagt mig på kvällen.
Kan det bli mer rofyllt?
 
Sist men inte minst, han känner helt klart av min sinnesstämning. Är jag ledsen över något så blir han extra noga med att vara nära mig och ta ögonkontakt. Han spinner och kurrar för att lugna mig. Hur vackert är inte det!
 
Älskar dig Bonus!
 
/Matte
Egenheter Katt Kärlek Vardag
0 kommentarer