Ett halvår/Hjälp!

Bonus har nu bott hos oss i tre månader och är nu hela sex månader gammal. Kastrationen skulle ju göra honom lite lugnare men jag tror banne mig att han har ännu mer energi nu. Kräver väldigt mycket stimulering, både fysiskt och mentalt. 
 
Tyvärr har han fått lite beteendeproblem som bara riktas mot mig, dvs matte. Han kan helt oprovocerat gå till attack och bita mig i händer och armar. Det gör så fruktansvärt ont men jag har lärt mig att försöka slappna av så släpper han fortare taget. Men det frestar på kan jag lova! Detta händer så gott som någon gång varje dag. Vi vet inte riktigt varför han gör så här men vi måste helt klart på bukt med beteendet. Tips någon?
 
Han är liksom lite fixerad vid mig. Det är mig han helst gosar med och är med och han ligger gärna på eller vid mig och sover på nätterna. På dagarna följer han mig som en skugga vart jag än går. Buffar och stryker sig mot mig. Så att han tycker om mig tvivlar jag inte en sekund på. När vi pratade med veterinären så trodde de att han längtar ut plus att han är en katt med ovanligt mycket energi och behöver stimuleras extra mycket. Jag leker jättemycket med honom redan nu och det är svårt att ta mer tid till det. Man har ju andra saker som också måste göras 😳
 
Blicken full av bus 😼
 
Världens finaste...
 
 På mattes mage trivs jag bäst 💛
Svårt att fatta att han kan få den tråkiga attityden
när han är så här go.
 
/Matte
Beteende Katt Utveckling
0 kommentarer