Nu vet vi

Bonus fick komma hem igår och över natten men i morse fick han åka tillbaka till veterinären för ytterligare undersökningar. Vi fick skicka med både kiss- och bajsprov för att kolla eventuell salmonellasmitta.
 
Igår kväll...
Tratt över huvudet står inte högt i kurs 🙀
 
Han hade lite svårt att komma till ro.
Kanylen satt kvar i benet för återanvädning.
 
 - Ska det vara på det här viset?
 
 Somnade en stund bredvid matte i soffan 💛
 
Men blev lite orolig framåt läggdags igen..
 
 Lillgubben...ser allt lite ledsen ut 😿
 
Men idag fick vi glada nyheter 😃På förmiddagen hade veterinären talat in på Björns telesvar med lugnande besked. Hon hade funnit orsaken till infektionen och att Bonus svarade fint på behandlingen han fått. 
 
Nu är han hemma igen och det är en kraftig urinvägsinfektion han råkat ut för. Det var tur vi kom i så god tid enligt veterinären eftersom det kan vandra vidare till njurarna vilket kan bli ganska allvarligt. Han har nu fått medicin som ska tas i fyra dagar. En ny koll i form av urinprov vill de ha om en vecka. Sen ska det förhoppningsvis vara bra med lillen. För övrigt kan han vara ute och leva som vanligt. Så skönt! 
 
Det sötaste av allt är att kompisen Sixten varit här och letat efter Bonus. Vi har övervakningskamera på vår tomt och vi ser hur han går runt och kollar. Vilken solskenshistoria!
 
Tack alla som engagerat sig hejarop och pepping! Det värmer!
 
 
/Matte
0 kommentarer