Vill du bli lyckligare? Skaffa ett husdjur!

Jag har alltid velat ha katt men kände först när jag flyttade till Förslöv för fem år sedan att de rätta förutsättningarna fanns. Och visst trodde jag att jag skulle tycka om att ha en gosig katt runt mig men hade aldrig kunnat föreställa mig hur otroligt mycket mer det gett mig och fortfarande ger mig! 
 
Det handlar om kommunikation på hög nivå. En kommunikation som är osynlig, ordlös, kravlös och som skapar trygghet. Jag upplever starkt att Bonus känner av alla mina sinnestämningar. Han blir stressad när jag är stressad och tröstar mig när jag är ledsen. Då vill han vara han vara nära och söker ovanligt mycket kontakt rent fysiskt.
 
Då jag nästan dagligen är ute i skogen med Bonus kan vi lägga till de naturupplevelser vi tillsammans får på köpet. Så otroligt avstressande miljö att vistas i, långt bort från dagens digitaliserade och stressande samhälle.
 
Umgänget med någon vi älskar gör oss lyckligare, oavsett om det är med ett djur eller med en människa. Har aldrig hört någon som inte blir lyckligare av att umgås med sitt husdjur. När vi är nära ett djur så frigörs oxytocin, ett hormon som gör oss lugnare. Precis som när vi kramar en annan människa. Så häftigt och dessutom vetenskapligt bevisat! 
 
På många sätt är det faktiskt lättare att umgås med djur än med människor. Du behöver inte förklara dig, argumentera, diskutera...Ja in fattar! 
 
Älskade Bonus. Du lever i mig 💛 
 
Ett av alla underbara morgonmys!
Tänk att få vakna upp så här 😚
 
På en av våra nästan dagliga skogspromenader.
 
 Hej hjärtat! 😘
 
Hålla tass!
 
 Kvällsborsten. Som han njuter av den! Och kramen får man på köpet.
 
Underbara älskade Bonus. Tack för att du kom in i vårt liv 💛💛💛
 
 
/Matte
Bonus Egenheter Kärlek Utveckling
0 kommentarer